Despre Profesori

Despre profesori
a

“The one who knows the Aim will know the path.”

Guru Madhavacharyan

Buna, sunt Alina, profesor Nirvana Yoga si discipol direct al Maestrului Madhavacharyan, fondatorul sistemului Nirvana Yoga.

Despre mine

Am inceput practica personala Nirvana Yoga in 2015, sunt profesor certificat Yoga Alliance al Institutului Nirvana Yoga din India din 2017 si din 2019 am deschis in Cluj Centrul Nirvana Yoga cel de-al doilea centru acreditat din Romania.

Pentru mine Nirvana Yoga reprezinta mai mult decat un set de tehnici de yoga. Este o calatorie completa catre implinirea scopului vietii. O calatorie care imi ofera fericire, echilibru si sens. Acestea sunt valorile care ma definesc si pe care le-am regasit de-a lungul acestor ani de dezvoltare spirituala in practica si filozofia de viata Nirvana Yoga.

Una din invataturile pe care Guruji ni le transmite insumeaza perfect transpunerea acestor valori in viata de zi cu zi:

„Live in the present. Do the right thing at the right time. This is the wholesome art of living.

Guru Madhavacharyan

In primul cand este important sa intelegem faptul ca toti suntem spirituali prin simplul motiv ca suntem suflete. Calatoria spirituala in sistemul Nirvana Yoga este un proces complet de dezvoltare personala care presupune cresterea nivelului de energie din suflet pentru ca acesta sa isi poata indeplini scopul de a se contopi cu energie universala, cu Dumnezeu.

Calatoria spirituala incepe in momentul in care mesajele din suflet se reflecta asupra constiintei tale mai mult decat cele transmise de minte. Atunci apar intrebarile profunde legate de cine esti, care este sensul vietii, de unde venim si incotro ne indreptam.

Eu am avut foarte multe momente de-alungul vietii in care mi-am pus aceste intrebari in diferite etape si la varste diferite. Mi-am cautat raspunsurile in carti, in calatorii, in succes financiar, in ascensiunea in cariera, in relatii etc. dar de fiecare data, cu fiecare succes, cu fiecare vacanta scumpa si cu fiecare obiectiv atins imi dadeam seama ca nu ma simt implinita. Aveam in permanenta o senzatie ca ceva lipseste si asta devenise frustrant pentru mine dar si pentru cei apropiati. Stii cum e sa ai pe langa tine pe cineva “vesnic nemultumit”? Sau poate chiar tu te simti asa!?

Munceam foarte mult, aveam un traseu clar stabilit, cu obiective de atins si alergam catre a-mi atinge acele obiective pana la varsta de 30 de ani. Nu stiu de ce, dar m-am simtit mereu contratimp. Mare parte din ele le-am atins, dar au fost in principal obiective profesionale in detrimentul vietii personale, a relatiilor sanatoase cu prietenii si familia, in detrimentul unei relatii sanatoase cu mine insami.

Fara sa imi dau seama am ajuns la burnout. Nu l-am vazut si mai apoi nu l-am acceptat. Ce daca eram stresata? Toata lumea este! Ce daca eram anxioasa? Cine nu este?! Ce daca eram profund trista? Stiam sa ma prefac. Cine e tot timpul fericit?! Dar cand am ajuns sa ma gandesc la suicid, chiar si o secunda, am inteles ca nu sunt ok si am nevoie de ajutor.

M-am cufundat in lectura: dezvoltare personala, wellbeing, psihologie, comunicare, relatii, filozofie, spiritualitate. Dar nimic nu ma ajuta. Chiar daca lucrurile pareau logice, in interiorul meu nu reuseam sa obtin raspunsurile care sa dea sens cu adevarat vietii. Si cu cat citeam mai mult cu atat aveam mai multe intrebari si mi se parea totul futil.

In 2017 m-am hotarat sa imi fac cadou prima vacanta deconectata de la telefon si laptop si am plecat in Ashramul Thapovanam. Am stat 4 saptamani. Practica de yoga, energia ashramului, interactiunea cu Guruji si discipolii, mancarea sanatoasa, linistea, m-au ajutat sa readuc echilibrul in corpul, mintea si sufletul meu si sa incep sa vad situatia in care ma aflam cu mai multa claritate.

Timpul petrecut in ashram a fost vindecator si revelator. Am ajuns la concluzia ca in interiorul meu este liniste si fericire si nu este necesar sa fac eforturi sa le caut in alta parte. Cand am inteles cine sunt cu adevarat si m-am simtit atat de linistita si hotarata in interior am capatat si increderea ca imi pot schimba viata si ca o pot lua de la zero.

Am inceput practica sub ghidarea directa a Maestrului Madhavacharyan si a discipolilor din ashram. Nu am cuvinte sa imi exprim recunostinta pentru aceasta calatorie, este o adevarata binecuvantare.

Calatoria continua, si pe alocuri a fost chiar anevoioasa, la fel cum este orice proces care presupune o transformare reala.

Ceea ce mi-am dorit cu adevarat a fost sa devin yoghini, nu profesor de yoga. Am inteles de la discipolii din ashram care este diferenta intre un yoghin adevarat si un simplu profesor de yoga.  

Am ales sistemul Nirvana Yoga pentru ca ceea ce eu mi-am dorit a fost sa cresc si sa evoluez din punct de vedere spiritual si pentru ca aici mi-am gasit raspunsurile la toate intrebarile mele. Mi-am dorit sa fiu ca discipolii din ashram, senina, fericita, detasata si inteleapta.

Inca de cand am inceput practica am simtit ca acest sistem imi ofera tot ceea ce am nevoie. De la beneficiile practicilor fizice, special recomandate pentru mine pana la filozofia din spatele practicii, aspectele metafizice ale existentei sufletului, despre structura corpului energetic si cum ne influenteaza starea de sanatate fizica si mentala. Toate aceste informatii m-au ajutat sa revin la echilibrul atat de mult dorit dar sa si inteleg cine sunt si care este sensul vietii.

Este o invatare experentiala ce nu poate fi contestata sau combatuta de jocurile mintii.

Am ales sa impartasesc cu cei care isi doresc sa traiasca impliniti si fericiti aceste tehnici prin intermediul claselor de yoga si a cursurilor si seminariilor pe care le sustin.

“Human beings are the bigest miracle in this world. There is a big “Sun” within you which has very much higher potential than the outside Sun.”

Guru Madhavacharyan

In acest moment imi continui pregatirea personala sub indrumarea lui Guruji.

Merg in fiecare an in India in ashram pentru specializare continua si studiu aprofundat.

Predau in cadrul Centrului Nirvana Yoga Cluj yoga pentru incepatori, meditatii, pranayama, terapie pentru spate in clase de grup dar si terapii individuale de vindecare pentru afectiuni cauzate de expunere indelungata la stres, in principal: anxietate si depresie.

Mai poti citi aspecte ale povestii mele si aici: